Monetti.fi on eräs vähemmän tunnetuista vippifirmoista Suomessa, vaikka onkin toiminut jo vuodesta 2005. Monetti on joka tapauksessa tutustumisen arvoinen. Lue tästä, millaiset taustat ja etiikka Monetilla on ja kuinka kalliita Monetti.fi -lainat ovat. Monetti on muuttanut lainatarjontaansa huomattavasti. Lue tästä, minkälaista lainaa on tarjolla ja kuka sitä voi hakea. 

Folkia AS ja DFC

Folkia AS on norjalainen konserni, joka on keskittyy kauppaamaan pieniä kulutusluottoja Pohjoismaissa ja Virossa. Monetti Oy on osa Folkiaa. Vuonna 2010 Folkia siirtyi amerikkalaisen kulutusluottojätin DFC:n omistukseen. Saman konsernin omistuksessa ovat Suomessa muun muassa OK Money sekä entinen Risicum, nykyinen DFC Nordic.

Kiinnostavaa kyllä vain hieman ennen DFC:n Pohjoismaissa tekemiä yrityshankintoja Folkia ja OK Money ottivat tiukasti yhteen markkinaoikeudessa, sillä OK Money oli perustanut Folkia-aputoiminimen ja Folkia.fi -verkkosivun lainojensa myymiseen, ilmeisesti tarkoituksenaan vaikeuttaa kilpailijan toimintaa Suomen lainamarkkinoilla. DFC ostaessa niin Folkian kuin OK Moneynkin, tällaiset riita-asiat muuttuivat kuitenkin yhdentekeviksi.

Hakijan edellytykset

  • ikä vähintään 23 vuotta
  • pysyvä asuinpaikka Suomessa, vähintään 2 v
  • säännölliset tulot (verojen jälkeen) vähintään 1000€/KK
  • ei maksuhäiriömerkintöjä

Monetti lainat

Monetti tarjoaa sangen suppeaa lainavalikoimaa, etenkin uusille asiakkaille:

    • Monetti tarjoaa 500 – 1 500 euron kuluttajaluottoja
    • Takaisinmaksu tapahtuu 12 maksuerässä.
    •  Todellinen vuosikorko luotoissa on 46-50%.

Verkkosivullaan Monetti tarjoaa auliisti neuvoja arjen taloudenpitoon ja kehottaa pikalainasta haaveilevia säilyttämään malttinsa. Lainaa ei tule ottaa, jos ei ole varma siitä, pystyykö sen maksamaan ajallaan takaisin.

Lainojen hinnat

Monetti.fi -luottojen hinnat ovat suhteessa erittäin kohtuullisia, ei ainakaan vippimarkkinoiden keskiarvon yläpuolella. Karkeasti ottaen Monetin lainahinnat liikkuvat samalla skaalalla kuin DFC:n omistamat muutkin suomalaiset vippisivustot, kuten Risicum.fi ja OkMoney.fi, mutta yksittäisten lainasummien hinnoissa on eroja.

Pikavipit ylipäätään ovat erittäin kalliita, mutta jos kuluttaja on kiinnostunut hankkimaan sellaisen, Monetti ei ole suinkaan huonoin mahdollinen vaihtoehto. Tämä pätee ainakin Monetin pienimpiin lainoihin. Isot lainat eivät ole yhtä johdonmukaisesti edullisia.

www.monetti.fi