Risicum on eräs Suomen tunnetuimmista kulutusluottobrändeistä. Risicum myöntää lainaa 500 euroa – 1000 euroa heti tilille. Katso tästä, millaiset taustat Risicumilla on ja millaisia lainatuotteita heidän kauttaan voi hakea. Kannattaako Risicumin pikavipit ja lainat?

Hae lainaa!

Risicum.fi

Hae kulutusluotto heti tilille 500 - 1000€ yli 20 vuotiaalle. Pitkä maksuaika.

Hae lainaa!

Hae Risicum pikavipit tästä

Risicum vai DFC Nordic?

Risicum perustettiin Suomessa vuonna 2005. Toiminta laajeni ruotsiin vuonna 2008. Vuonna 2011 amerikkalainen rahoituskonserni DFC osti Risicumin. Risicum on laajentanut vuosien varrella toimintaansa OK Money -nimellä ympäri Eurooppaa. Myös iKassa Finland, Nettivippi.fi, Laina.fi, Vippi.net sekä Joustoraha.fi ovat osa Risicumia.

Vuoden 2012 lopussa Risicumin nimi muutettiin muotoon DFC Nordic.

Risicumin pikavipit

Vaikka yritys on siirtynyt DFC-aikakaudelle, Risicum-niminen laina ei ole kadonnut mihinkään. Risicum tarjoaa sekä pikavippejä että isompia kulutusluottoja. Pikavipit ovat joka suhteessa hyvin tyypillisiä, eikä Risicumilla tässä suhteessa ole tarjottavana mitään kilpailijoista poikkeavaa:

  • Vippejä tarjotaan välillä 500 – 1000 euroa.
  • Laina-aika on 12 kuukautta.
  • Kaikki lainat ovat vakuudettomia.
  • Lainan hakijan tulee olla vähintään 20-vuotias.
  • Lainahakemus täytetään verkossa. Mitään liitteitä, kuten palkkatodistuksia, ei tarvitse lähettää.
  • Kaikki Risicumin lainat on mahdollista maksaa pois etukäteen ilman lisäkustannuksia.

Lainojen hinnat

  • 500 € kulutusluotossa takaisinmaksuerä on 51,38 € kuukaudessa
  • 750 € kulutusluotossa takaisinmaksuerä on 77,07 € kuukaudessa
  • 1000 € kulutuslutossa takaisinmaksuerä on 102,77 € kuukaudessa

Kokonaishinta 500 euron lainalle on 116 euroa, 750 euron lainalle 172 euroa ja 1000 euron lainalle 232 euroa. Todellinen vuosikorko kaikille lainoille on 49 %.

Risicum ja yhteiskunta

Risicum anoi taannoin Finanssivalvonnalta pankkitoimilupaa, mutta tämä evättiin, sillä yrityksen harjoittamaa pikavippitoimintaa pidetään potentiaalisesti laittomana koronkiskontana.

Vuoden 2012 lopussa Risicumin nimi muutettiin muotoon DFC Nordic.Risicumin verkkosivulta voi hakea vain yhtä lainaa kerralla. On kuitenkin epäilyttävää, että useampaa päällekkäistä lainaa hakeva saatetaan aktiivisesti ohjata saman yrityksen omistamien OK Moneyn tai Nettivipin puoleen ottamaan uutta lainaa. Tässä suhteessa DFC Nordicin lainatoiminta on epäeettistä ja vastuutonta. Kuluttajille ei pitäisi yrittää myydä useaa pikavippiä päällekkäin, tämä johtaa helposti velkakierteeseen.

Positiivisena asiana Risicum / DFC Nordic on kunnostautunut nuorisourheilun tukijana ainakin ringetten ja salibandyn saralla. Risicum on myös saanut Suomalaisen Työn Liitolta oikeuden käyttää tuotteen suomalaisesta alkuperästä todistavaa avainlippua.

Hae lainaa!

Risicum.fi

Hae kulutusluotto heti tilille 500 - 1000€ yli 20 vuotiaalle. Pitkä maksuaika.

Hae lainaa!

Lähde: https://www.risicum.fi/