Bank Norwegian on norjalainen rahoitusalan yritys, joka on erikoistunut etenkin isoihin vakuudettomiin kulutusluottoihin. Suomen markkinoilla Bank Norwegian on tuonut mukanaan uuden tervetulleen edullisen lainavaihtoehdon. Katso tästä, millaista kulutusluottoa Bank Norwegian kauppaa ja löytyykö markkinoilta halvempaa.

Hae nyt!

Bank Norwegian

Norwegianilta 1000-50000 € lainaa heti ilman vakuuksia.

Mikä Bank Norwegian?

Bank Norwegian on uusi nettipankki, joka tarjoaa suomalaisille erittäin kilpailukykyisiä vakuudettomia kertalainoja. Bank Norwegian on tuttu jo entuudestaan norjalaisille ja ruotsalaisille ja se tunnetaan luotettavana rahoittajana, joka ei yritä kalastella velkaongelmaisia kuluttajia, toisin kuin monet kilpailijansa. Suomalaisille Norwegian on tuttu lähinnä lentoyhtiönä. Kyse on tosiaan saman yhtiön finanssipuolesta.

Bank Norwegianin lainat on otettu Suomessa hyvin vastaan ja kysyntä on ollut tänä vuonna kovaa. Mutta onko suosiolle perusteita vai onko kyse vain hyvästä markkinoinnista? Ovatko bank Norwegianin tarjoamat kulutusluotot oikeasti hyviä lainatuotteita?

Jatka lukemista, niin saat selville.

Tällaista on Norwegianin laina

Bank Norwegian tarjoaa netin kautta haettavia vakuudettomia kulutusluottoja. Niiden suuruus on 1000 – 50 000 euroa ja maksuaika enintään 15 vuotta.

Bank Norwegianin halvin mahdollinen nimelliskorko on 4,99 % vuodessa, joka on täysin kivijalkapankkien hintatasoa. Kuitenkaan useimmat asiakkaat eivät saa noin edullista lainaa. Ota myös huomioon, että jokaiseen lainaan lisätään 45-95 euron suuruinen avausmaksu sekä kuukausittain 5 euron suuruinen tilinhoitomaksu. Tämä nostaa lainan korkoa.

Esimerkiksi jos 10 000 euron luotolla on viiden vuoden laina-aika ja 7,99 % nimelliskorko, sen todellinen vuosikorko on miltei kaksi prosenttiyksikköä korkeampi eli 9,85 % vuodessa.

Bank Norwegianin lainat muistuttavat kovasti espanjalaisen Santanderin lainoja. Santander tunnetaan Suomen menestyneimpänä autorahoittajana ja myös Norwegian mainostaa omien lainojensa soveltuvan autolainoiksi. Nähtäväksi jää, kykeneekö Norwegian kaappaamaan osan Santanderin hallitsemista autorahoitusmarkkinoista.

Kuka saa lainaa Bank Norwegianilta?

Bank Norwegian lupaa lainan hakemisen netin kautta olevan nopeaa. Kulutusluottoa voi hakea myös matkapuhelimen avulla. Hakuprosessin yhteydessä kuluttaja tunnistautuu joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Lainan hakemisen yhteydessä tarkistetaan myös hakijan luottotiedot ja maksukykyisyys. Tarvittaessa pyydetään sähköisessä muodossa kopioita tarvittavista tositteista maksukyvyn todistamiseksi.

Lainapäätös tehdään yleensä vielä saman päivän aikana.

Lainaa saa hakea vain 23-vuotta täyttänyt maksuhäiriötön kuluttaja, jolla on ollut vähintään 36 kuukauden ajan asumisoikeus ja osoite Suomessa.

Lainan hakeminen rinnakkaishakijan kanssa

Bank Norwegianilta voi hakea luottoa myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Usein tämä tarkoittaa puolisoa. Molempien hakijoiden taloustietojen pitää olla kunnossa ja maksukyvyn riittävä.

Jos rinnakkaishakija katsotaan päteväksi, tämä voi alentaa luoton hintaa ja ylipäätään mahdollistaa isompien lainojen hakemisen.

Rinnakkaishaku on helppoa. Se onnistuu netiihakemuksessa periaatteella raksi ruutuun.

Bank Norwegian tarjoaa myös lainojen yhdistämistä

Bank Norwegianilta voi hakea luottoa myös järjestelylainaksi. Tämä tarkoittaa, että isommalla uudella lainalla maksetaan pois useita pieniä vippejä ja luottokorttivelkoja. Tällä tapaa lainojen hallitseminen muuttuu helpommaksi ja hinta pienemmäksi. Tämä on yksi tapa keskeyttää vaikeaksi käynyt velkakierre ennen perintää ja ulosottoa.

Seuraavaksi vertailemme Bank Norwegianin lainoja kolmeen pidemmän aikaa Suomessa kulutusluottoja tarjonneeseen yritykseen. Katso, miten Bank Norwegian pärjää kovassa vertailussamme.

Vertailu 1: Bank Norwegian vs. Santander

Espanjalainen Santander on yksi harvoista netin kulutusluotoista, joka pystyy oikeasti haastamaan ja jopa päihittämään Bank Norwegianin lainat. Santander myöntää Norwegianin tavoin jopa 50 000 euron vakuudettomia lainoja. Sen hinnat ovat jopa halvempia. Matalin nimelliskorko on 3,75 %. Santanderilta kannattaa siis hakea monissa tapauksissa lainaa ennen kuin kääntyy Norwegianin puoleen. Toki molemmille yrityksille voi lähettää lainahakemuksen yhdessä ja kilpailuttaa niiltä paras vaihtoehto käteen.

Tulos: Santander tarjoaa yhtä hyvää tai parempaa lainaa kuin Bank Norwegian.

Vertailu 2: Bank Norwegian vs. Nopsalaina

Virolaisen Bigbankin omistama Nopsalaina on enintään 20 000 euron suuruinen vakuudeton kertalaina. Sen nimelliskorko on alimmillaan 8,9 %, mutta lisäkulut Bank Norwegiania korkeammat. Nopsalainaa kannattaakin hakea vain, jos Bank Norwegian ei myönnä luottoa syystä tai toisesta.

Tulos: Nopsalaina häviää paitsi lainasummissaan myös hinnassaan Bank Norwegianille.

Vertailu 3: Bank Norwegian vs. Ostosraha

Suomalaisen OPR-Vakuuden omistama Ostosraha.fi on hieman pienempi vakuudeton kertalaina. Sen etuina ovat helppous, nopeus ja joustavuus. Lainaa saa alle vartissa, ehdot ovat hyvin löyhät ja pienin mahdollinen lainasumma on 400 euroa. Kuitenkin huonona puolena korkein mahdollinen laina on vain 5000 euroa. Myös hinta on Bank Norwegiania huomattavasti korkeampi, noin 29,50 % kaikkine kuluineen vuodessa. Ostosrahaa kannattaa siksi hakea vasta, jos Norwegian ei lainaa myönnä – tai jos haussa on alle 1000 euron luotto.

Tulos: Vaikka Ostosraha pystyy tarjoamaan jotakin, mitä Bank Norwegian ei pysty, kokonaisuudessaan Norwegian on parempi lainavaihtoehto.

Jos haluat hakea näppärästi kaikkia yllä olevia lainoja, kannattaa käyttää tätä palvelua. Palvelu lähettää hakemuksesi usealle toimijalle joten saat varmasti edullisimman luoton.

Lopuksi: Vakuudellinen pankkilaina on Norwegiania halvempi

Jopa Bank Norwegianin edullisimmat kulutusluotot jäävät kakkoseksi vakuudellisilla pankkilainoille. Tämä tulee selväksi S-Rahan lainavertailusta, jossa pankeilta pyydettiin tarjous 10 000 euron vakuudelliselle kulutusluotolle. Lainan maksuaika oli kolme vuotta.

Tässä vertailussa seuraavat kolme pankkia ja rahoitusyhtiötä tarjosivat lainaa edullisimmalla kokonaiskorolla:

  1. Hypoteekkiyhdistys 5,39 %.
  2. Helsingin OP 5,50 %.
  3. Danske Bank 5,54 %.

Hypoteekkiyhdistys on menestynyt lainahintojen vertailuissa viime aikoina erinomaisesti. Tämä on myönteinen ilmiö, sillä Hypo on sangen luotettavana ja vakaana tunnettu luotottaja. Pääasiassa asuntolainoistaan tunnettu yhdistys ei ota turhia fiskaalisia riskejä. Jos sinulla on siis vakuuksia, ota yhteyttä Hypoon tai omaan pankkiisi ennen kuin haet lainaa netistä.