Etulainaa.fi kuvailee monen vanhan pikalaina-yrityksen saapuneen takaisin lainamarkkinoille. Etulainaa.fi – sivuston mukaan mm. JW-Yhtiöt ja Virolainen ORKIA ovat raottaneet edelliset sivustonsa. Puheessa on ensiarvoinen muuntaminen, sillä nämä sivut usean muiden jengissä keskeyttivät toimenpiteensä toukokuussa 31.05.2013 voimaan tulleen lakimuutoksen mukana. Tällä tovilla pikavippejä luvataan iäkkäähän perinteeseen – osapuilleen.

Hae tästä DFC Nordicin kertalainaa, tililuottoa tai luottokorttia!

Kaikki yhtiöt tarjoavat vielä pikavippejä n. 100€ – 1000€ mutta marginaalina entiseen – ja tämä erkaannus on ainutlaatuisen tärkeä – vuosikorko pysyy alle 50%. Tämä tarkoitti, että 100€ pikavipistä sovittaa kustannuksia vain joitakin euroja ja 1000€ vipistä vain noin 60€. Velka ei siis hyvinkään ole enää tyyristä. Edullisempaa hintaa yhtiöt kompensoivat sillä, että vipille pitää olla takaaja tai muita takuita. Jos tällaisen takaajan kykenee ilmentämään, saa lainan prinsiipissä taatusti yhtä pikaisesti kuin kerrankin – eli heti tilille.

Näin siis iätikin johtoajatuksessa kaikki voittavat. Kuluttajat saavat ainutlaatuisen huokeata luottoa ja yhtiöt voivat jatkaa lainojen myöntämistä. Luonnollisesti jos kuluttaja ei saata tuottaa takaajaa tai vakuuksia, on luotosta hyödytön toiveilla. Ja toisaalta on vaivalloista käsittää, miten 3€ on kohtuullinen hyvitys 100€ lainaamisesta. Yhtiöt pystyvät definiittisesti kokoamaan lisävoittaja, jos luotto jää suorittamatta ja lentää perintään. Tällöin yhtiö ansaitse 5€ jokaisella maksumuistutuksella ja pontevasti lisää, jos velka päätyy tuomioistuimeen asti.

Pikavippi on lyhytaikainen velka, jota haetaan netissä ja hyvitetään heti tilille. 31.05.2013 voimaan tulleen lakimuutoksen myötä lainan todellinen vuosikorko ei saa ylittää 50%, mikä on ajanut monen pikalainayrityksen lopettamaan toimintansa.

Alkuperäinen artikkeli:

https://www.etulainaa.fi/huijasi-rahaa-kehitysvammaiselta-lainanhakijalta-hakisitko-sina-pikalainaa-taalta/