Fixura on Suomen vertaislainoista tunnetuin ja vanhin. Katso tästä, millainen toimija Fixura on ja millaista lainaa se myöntää.

Fixuran vertaislaina jopa 10 000 €. Lähetä hakemus!

Mikä Fixura?

Fixura on vaasalainen vertaislainayritys. Vertaislainan ideana on, että yritys toimii välittäjänä yksityisten lainan hakijoiden ja sijoittajien välillä. Käytännössä hakija voi itse määrätä, millaista lainaa hän on valmis ottamaan vastaan. Jos sijoittajat ovat valmiita tarjoamaan luottoa kyseisillä ehdoilla, silloin Fixura siirtää rahat hakijalle ja syntyy velkasuhde.

Fixura toimii ainoastaan välittäjänä. Se ei siis itse rahoita lainoja. Fixura kuitenkin huolehtii tarpeellisesta paperityöstä ja tilanteen niin vaatiessa perinnästä. Luottotappio ei siis koidu sijoittajan haitaksi.

Fixuran verkkopalvelussa on tällä hetkellä yhteensä 54 597 rekisteröityä jäsentä. Keskimääräinen laina on 4004 euroa, nimelliskorko 21,4 % ja laina-aika keskimäärin 41 kuukautta. Yhteensä Fixura on välittänyt 46 180 000 euron edestä luottoja.

Tällaista on Fixuran laina

Fixura välittää 2000 – 10 000 euron suuruisia lainoja. Maksuaika on 2-5 vuotta. Arvioitu todellinen vuosikorko ei yleensä ylitä 40 prosenttia ja vain äärimmäisissä tapauksissa pienten lainojen kohdalla ylittää 50 prosentin rajan.

Todelliseen vuosikorkoon sisältyvät Fixuran perimät 80-400 euron välityskulut sekä 5,50 euron kuukausimaksut.

Fixura välittää myös järjestelylainaa. Tämä tarkoittaa, että Fixuran vertaislainan avulla voi yhdistää useita pieniä luottoja ja vippejä isommaksi kulutusluotoksi, jonka hinta on pieniä lainoja matalampi ja jonka hallitseminen on helpompaa.

Kannattaako Fixuran palveluita käyttää?

Fixuran lainat ovat kohtuullisen edullisia henkilölle, jolla ei ole aivan minimikokoiset tulot. Ainakin kyseessä on tällöin edullisempi laina kuin pikavipit. Kuitenkaan mistään edullisesta luotosta ei ole kyse. Pankkilainat ovat kaikki halvempia kuin Fixuran vertaislaina ja myös pankkien ulkopuolisista isoista kulutusluotoista voi löytyä edullisempia vaihtoehtoja. Myös vertaislainoissa on halvempia tarjokkaita, muun muassa Bondora ja mahdollisesti Lainaaja.fi.

Sijoittajille Fixura vaikuttaa numerotietojen valossa kultakaivokselta. Sijoittajien keskimääräinen voitto on 10,30 % vuodessa. Tämä kuulostaa erittäin korkealta tuotolta. Kenen tahansa hälytyskellojen pitäisi tässä vaiheessa soida. Noin korkeaa turvallista voittoa ei ole mahdollista odottaa pitkällä tähtäimellä mistään sijoituskohteesta. Kuten ruotsalaisen vertaisyritysfirma Trustbuddyn äskettäinen konkurssi ja sijoittajien rahojen katoaminen taivaan tuuliin osoittavat, vertaislaina-alalla on yhä paljon hämäräperäistä toimintaa. Vaikka Fixura vaikuttaa luotettavalta toimijalta, kannattaa sijoittajan muistaa, että kyseessä on riskisijoitus. Kovin suurta osaa säästöistään ei kannata sijoittaa Fixuran vertaislainoihin.

Fixuran vertaislaina jopa 10 000 €. Lähetä hakemus!

Fixura yhteystiedot

Osoite:
Fixura Ab Oy
Kauppapuistikko 15, krs. 5
65100 Vaasa

Email: [email protected]
Puhelin: 020 7344 530
WWW: Fixura.fi