Freedom Rahoitus on suomalainen rahoitusalan toimija, joka pääasiassa välittää vakuudettomia kulutusluottoja muilta lainayrityksiltä kuluttajille. Katso tästä, millaisia lainoja Freedom Rahoitus välittää ja millaisia ongelmia yrityksellä on ollut viranomaisten kanssa. Freedom on kilpailuta laina palvelu, joka ei siis itse myönnä lainoja.

Kilpailuta lainasi tästä

Hae lainaa!

Freedom lainaa jopa 30000€

Freedom rahoitus kilpailuttaa yli 24-vuotiaiden lainat jopa 30000€ asti

Freedom Rahoitus

Freedom Rahoitus on osa pohjoismaista vuonna 2004 perustettua Freedom Finance -ryhmää, jonka päämaja sijaitsee Ruotsissa. Yrityksen palveluksessa on hieman alle 100 henkeä.

Freedom Rahoituksen perusideana on välittää asiakkaille lainoja yhteistyökumppaneiltaan. Freedom ei peri asiakkailta välityspalkkiota, vaan kerää tulonsa lainayrityksiltä. Käytännössä asiakkaan näkökulmasta Freedom toimii kuten mikä tahansa lainafirma: Freedomille jätetään lainahakemus, jossa ilmoitetaan toivottu lainasumma ja maksuaika, ja Freedom selvittää, millä hinnalla asiakkaalle on lainaa tarjolla.

Lainojen ominaisuudet

  • Freedom-lainojen korot määräytyvät hakijan maksukyvyn mukaisesti.
  • Freedom välittää lainoja, joiden maksuaika on 1 – 12 vuotta.
  • Tarjottujen kulutusluottojen suuruus vaihtelee välillä 500 – 30 000 euroa.
  • Lainanhakijalla tulee olla säännölliset tulot.
  • Lainahakemuksen ikäraja on 24 vuotta.
  • Freedom kauppaa lainojaan myös välineenä lainojen yhdistämiseksi. Käytännössä tämä palvelu on hyödyllinen lähinnä, jos kuluttajalla on maksettavanaan suuri määrä korkeakorkoisia pikalainoja, joiden korkokulut olisi lainat yhdistämällä mahdollista painaa siedettävälle tasolle.

Yhdessä haetut lainat

Freedom Rahoitukselta voi hakea lainaa useampi henkilö yhdessä. Yhdessä haetut lainat voivat käydä edullisemmiksi. Yhdessä haettaessa hakijoiden maksukykyisyys voidaan myös lukea korkeammaksi kuin yksin haettaessa, joten yhdessä hakemalla on mahdollista saada myönteinen lainapäätös suuremmalle lainalle kuin yksin.

Yli 20 000 euron lainoja on mahdollista hakea Freedomin kautta ainoastaan yhteisesti. Yksittäisen henkilön jättämä liian suuri lainahakemus hylätään suoraan.

Lainojen hinnat

Koska Freedom ei itse tarjoa lainatuotteita, vaan välittää niitä muilta yrityksiltä, tarkkojen hintojen esittäminen on mahdotonta. Freedomin verkkosivuilla tarjotut esimerkkihinnat perustuvat 11 % nimelliskorolle. Käytännössä asiakkaalle tarjotaan kuitenkin lopulta lainaa yksilöllisesti ja tarjotun lainan hinta voi olla esimerkkihintaa matalampi, yleensä kuitenkin korkeampi.

Edullisin mahdollinen Freedom-lainan korko on 9,9 %.

Freedom Rahoitus ja veronpalautuslainat

Vuonna 2009 Freedom Rahoitus lanseerasi ruotsalaisen Svea Direktin tuella mahdollisuuden nostaa veronpalautukset etukäteen. Käytännössä kyseessä oli korkeakorkoinen pienlaina, joka maksettiin takaisin samana päivänä kuin veronpalautukset saapuvat.

Kuluttajaviranomaisella on ollut palvelun perustamisesta saakka runsaasti valitettavaa.

Eräitä palvelun epäkohtia oli, ettei asiakkaalle ilmoitettu lainan todellista vuosikorkoa. Freedom peri myös luvattoman korkeaa viivästyskorkoa.

On myös huomattava, ettei veronmaksaja voi etukäteen tietää veronpalautuksensa määrää, sillä esimerkiksi ulos-ottotoimenpiteet voivat vaikuttaa loppuun saakka palautettavan summan suuruuteen. Toisin sanoen veronpalautustaan ei ole turvallista luvata kenellekään etukäteen.

Törkeä temppu oli myös, että jos veronpalautuksia saapui loppujen lopuksi enemmän kuin oli etukäteen uumoiltu, Freedom veti myös ylimääräisistä veronpalautuksista osan välistä, vaikka nämä rahat eivät liittyneet millään tapaa alkuperäiseen lainaan tai sen takaisinmaksuun.