Parempia vaihtoehtoja

  • Tililuotto 18-vuotiaalle, max. 5000 euroa. Edullisempi.
  • Ferratum jopa 400€ laina täysin ilmaiseksi

Yhteystiedot

Sähköposti: [email protected]

Puhelinpalvelu: 0600 04660 (avoinna ma-pe klo 10:00-15:00) (Kallis! Hinta 1,50 €/min + pvm)

Osoite:

Suomen Rahoitusyhtiö Oy
PL 108
00121 Helsinki

Glee.fi arvostelu ja kokemuksia

Päivitys 8.6.2016: Glee.fi ei ole tällä hetkellä toiminnassa. Kuluttajaviranomainen on todennut sen odotustemme mukaisesti laittomaksi lainapalveluksi piilokuluineen.

Voit hakea luotettavampaa lainaa esimerkiksi Etua-kilpailutuspalvelun kautta.

Glee on yksi useista Suomeen viime vuosina perustetuista uusista lainasivustoista. Tuoko Glee jotain uutta maamme lainamarkkinoille? Kannattaako heiltä hakea kulutusluottoa? Kelaa alas ja lue analyysimme!

Mikä ihmeen Glee?

Glee.fi oli virolaisen AB Orkia OÜ:n suomalaisille suuntaama pikalainasivusto, joka lopetti toimintansa kuten kaikki Glee.fi brändin kloonit (Finnlaina, Orkia.fi). Oli alusta alkaen kyseenalaista, oliko sivustojen toiminta laillista.

Heti alkuun on huomautettava, että Suomen Rahoitusyhtiö on saanut osakseen paljon kritiikkiä. Se veloittaa yllättäviä lisäsummia lainan tarjoamisesta, myöhästymisistä ja perinnästä sisaryhtiöidensä kautta. Esimerkiksi perintäyhtiö Requisita on osa samaa yhtiötä ja Glee siis hyötyy siitä, kun vippien laskut joutuvat perintään.

Gleen lainasummat vaihtelevat 20 ja 1000 euron välillä. Maksuaika on viikko – kolme kuukautta osittain lainan suuruudesta riippuen.

Tällaista on Glee-laina

Etusivullaan Glee antaa ymmärtää, että heidän vippinsä ovat aivan käsittämättömän halpoja. 20 euron vippi viikon maksuajalla maksaa 0,15 euroa! Jokaisella pitäisi tässä vaiheessa soida päässä hälytyskellot. Kyseessä on tietenkin huijaus.

Glee-lainalle edellytetään vakuutta. Pikalainan hakijalla on kuitenkin äärimmäisen harvoin mahdollisuus tarjota vakuutta lainalle. Jos tällainen mahdollisuus olisi, hän tuskin hakisi pikalainaa joltain epämääräiseltä virolais-lauttasaarelaiselta nyrkkipajalta, vaan neuvottelisi raha-asioista mieluummin pankkinsa kanssa.

Käytännössä Glee siis lisää lainaan omistamansa takausyhtiön kautta usean euron lisäkulut. Vakuuden kanssa 15 sentin hinta muuttuukin pian miltei viideksi euroksi. Sama pätee isompiin lainoihin.

Kenelle Glee tarjoaa lainaa

Glee tarjoaa lainaa hyvin nuorille. Jopa 18-vuotiaat suomalaiset voivat hakea 20 euron lainaa. Tämä on omiaan vahvistamaan vaikutelmaa, että Glee on epäluotettava toimija. Sen lisäksi, että se kätkee lainan kuluja, se kohdistaa tämän epämääräisen markkinointinsa nuoriin.

Vähintään 30 euron lainoja Glee onneksi kauppaa kuitenkin vain 22 vuotta täyttäneille.

Onko Glee halpaa vai kallista luottoa?

Gleen lainat ovat kalliita. On järkevämpää hakea kerralla isompaa kulutusluottoa tai käyttää luottokorttia. Glee on myös asiakaskommenttien perusteella epäluotettava yritys, jonka asiakaspalvelu on heikkoa ja lisäkultu yllättävän suuria. Glee tulee siksi kalliiksi monella tapaa. Hae mieluummin lainasi jostain muualta.