Pikavipit vanhassa muodossaan kuolivat viime vuonna, kun uusi korkokattolaki kielsi liian korkeat vuosikorot. Tästä huolimatta vippejä tarjotaan yhä mitä moninaisimmilla keinoilla. Kävimme läpi vuoden 2014 pikavipit ja keräsimme halvimmat tähän yhteen paikkaan. Lue alta, mistä löytyy suomalaiselle kuluttajalle käteistä nopeasti ja halvalla.

Pikavippien hinnat 2014

Seuraavaan taulukkoon on koottu erilaisia pankkien ulkopuolisia lainantarjoajia, joilta saa pikavippiä tai vipin kaltaista nopeaa lainaa. Osa lainoista on kertaluonteisia, osa on niin kutsuttuja tililuottoja, joista voi kuitenkin nostaa halutessaan vain pienen pikavipin kokoisen lainasumman.

 

Lainantarjoaja 100 € laina / yksi maksuerä
Ferratum (ensilaina) 100,00 €
Vivus (ensilaina) 100,00 €
Ainalaina (kertalaina) 101,45 €
Reissuvippi (kertalaina) 103,39 €
Credit24 (tililuotto) 104,44 €
Halens (kertalaina) 105,00 €
Everyday (tililuotto) 115,00 €
Vivus (kertalaina) 115,00 €
Vippi.fi (kertalaina) 120,00 €
Pikavippi.fi (kertalaina) 125,00 €

 

Ilmaiset ensilainat

Vivus ja Ferratum kilpailevat uusista asiakkaista mukavalla keinolla. Yritykset tarjoavat ensimmäisen lainan ilmaiseksi, kunhan se maksetaan pois ajallaan. Ilmaisen lainan ottaminen ei sido asiakasta mihinkään muihin ostoksiin tai lainoihin.

Molemmat yritykset ovat toimineet jo kauan Suomen lainamarkkinoilla ja vaikka molemmilla on ollut ajoittaisia selkkauksia kuluttajaviranomaisen kanssa koskien lainojen mainontaa, ne tunnetaan asiakkaan kannalta luotettavina toimijoina.

Jos sinulla on tarvetta pikavipille, etkä ole aiemmin pyytänyt rahaa näiltä yrityksiltä, kannattaa ehdottomasti hyödyntää ilmainen ensilaina. Riskiä ei ole, kunhan maksat lainan takaisin sovitussa ajassa.

Nopeat kertaluotot

Ainalaina tarjoaa poikkeuksellisen halpaa vippiä, kuten ylläolevasta vertailutaulukosta näkyy, mutta vaikka yritys ei tätä mielellään verkkosivullaan julistakaan, kyseessä ei ole vakuudeton laina. Jos lainan hakija ei pysty muuten löytämään henkilötakaajaa, hänen tulee ostaa Ainalainan yhteistyökumppanilta maksullinen takauspalvelu, josta koituu huomattavia lisäkuluja.

Reissuvippi on samanlainen kuin Ainalaina. Henkilötakauksella sadan euron lainalle tulee hintaa 3,39 euroa, mutta maksullinen takaus nostaa hintaa 22 eurolla! Näin se onkin kaikkein kallein sadan euron kertalaina vertailussamme. Pysy valppaana.

Aidosti vakuudettomat kertalainat ovat siis vain näennäisesti kalliimpia kuin vakuudelliset. Ilmaista ensilainaa tarjoava Vivus kauppaa sadan euron lainaa vanhoille asiakkailleen kohtuulliseen 15 euron hintaan.

Vippi.fi on hieman kalliimpi, 20 euroa. Pikavippi.fi perii sadan euron lainasta 25 euroa maksua.

Tililuotot, jotka toimivat pikavippeinä

Vertailussamme on mukana pari tililuottoa, sillä monet niistä toimivat käytännössä kuin pikavippeinä. Tililuotossa kuluttajalle myönnetään käyttöön lainatili, jolta voi nostaa rahaa vapaasti sopimuksessa määriteltyyn luottorajaan saakka. Usein tämä raja on noin 2000 euroa.

Pienten nostojen tekeminen luottotililtä voi tulle huomattavasti halvemmaksi kuin kertaluottojen nostaminen. Esimerkiksi Credit24 perii ensimmäisestä sadan euron nostosta alle viisi euroa kuluja. Huomaa kuitenkin, että tililuoton ensimmäisen noston yhteydessä lainahakemukseen on liitettävä . Kun tämä muodollisuus on hoidettu, lainan nostaminen onkin äärimmäisen nopeaa ja helppoa.

Pienet mutta hitaat lainat

Halens-laina on vertailussamme esimerkki edullisesta lainasta, joka ei kuitenkaan ole aivan niin pikainen kuin varsinaiset vipit. Halens on kuitenkin tästä samasta syytä huomattavasti vippejä edullisempi. Halensin lainahakemuksessa tarkistetaan hakijan tulot ja luottokelpoisuus huolellisemmin kuin vippisivuistoilla, siksi sadan euron lainalle tulee hintaa vain viisi euroa!