Suomessa toimii useita lainasivustoja, joiden kautta uuden asiakkaan on mahdollista hakea täysin ilmaista lainaa – ilman kierouksia tai koukkuja. Lue tästä lisää, miten ilmaiset pikavipit toimivat ja miten niitä haetaan.

Vivus

Vivus on pitkään Suomen markkinoilla toiminut latvialainen vippisivusto. Normaalisti Vivus-pikavipit ovat 10-2010 euron suuruisia ja niiden maksuaika on enintään 30 vuorokautta. Vivus-lainojen hinnat ovat tavallisesti erittäin korkeat.

Kunkin asiakkaan ensimmäinen Vivus-vippi on kuitenkin täysin ilmainen, kunhan se maksetaan takaisin 7-30 vuorokauden laina-ajan puitteissa. Ilmaisen ensilainan suuruus on 10-400 euroa ja todellinen vuosikorko on aivan oikeasti nolla prosenttia. Myöhästymisestä toki peritään lisäkuluja. Laina kannattaa siis maksaa takaisin ajoissa. Kukin asiakas voi saada ilmaisen lainan vain kerran.

Ferratum

Ferratum Koroton on vastaava lainatuote kuin Vivusin ensilainana tarjoama ilmainen vippi. Ferratumin koroton kulutusluotto on 50-300 euron suuruinen ja se maksetaan takaisin lainasummasta riippuen 7-30 vuorokaudessa. Mitään korko- tai käsittelykuluja lainasta ei peritä, vaan asiakkaan tulee maksaa takaisin ainoastaan lainaamansa summan verran euroja.

Muut Ferratumin lainatuotteet ovat luotettavia, mutta eivät kovin halpoja. Ferratum tarjoaa peruslainatuotteenaan Joustava-tililuottoa, jonka kulut ovat korkeammat kuin monilla kilpailijoilla. Hyvänä puolena Ferratum tunnetaan luotettavana toimijana, joka ilmoittaa hinnoittelun selkeästi eikä huijaa asiakkaita esimerkiksi ylenmääräisillä myöhästymis- tai perintäkuluilla.

Suomilimiitti

Suomilimiitti on lahtelaisen J.W.-Yhtiöt Oy:n omistama tililuottopalvelu. Suomilimiitin ero useimpiin kilpailijoihinsa on, että luottotililtä suoritettu ensimmäinen nosto on kokonaan ilmainen. Normaalisti nostosta peritään 15 prosentin provisio, mutta ensimmäisellä kerralla tämä maksu ohitetaan. Ainoastaan, jos lainan antaa siirtyä kuukausierissä maksettavaksi (eli noin 45 vuorokautta noston jälkeen), se alkaa kerryttää kuukausittaista korkoaan. Laina kannattaa siis maksaa pois kokonaan ennen ensimmäistä kuukausierää.

Ilmaisen ensinoston enimmäissuuruus on 1000 euroa. Tämän summan kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä tilin luottolimiitti on 2000 euroa. Jos nostat alussa enemmän kuin puolet tästä enimmäissummasta, joudut maksamaan koko summasta normaalin 15 % provision ja ilmainen ensinostosi valuu hukkaan! Huomaa, että ilmainen nosto ei sido kuluttajaa käyttämään tililuottoa tämän enempää. Eli muita kuluja nostosta ei oikeasti todellakaan kerry, kunhan maksu suoritetaan ajoissa.

Limiitti.fi

Limiitti.fi on toinen suomalainen tililuottopalvelu, joka tarjoaa ensinoston ilmaiseksi ilman nostoprovisiota. Tact Finance Oy:n ylläpitämä lainasivusto kauppaa tililuottoa, jonka limiitti on 2000-3000 euroa. Ilmaisen ensinoston suuruus on enintään 500 euroa, siis vähemmän kuin Suomilimiitillä. Jos nosto on tätä suurempi, siitä peritään 15 prosentin provisio. Jos lainan antaa siirtyä kuukausierissä maksettavaksi (eli ei maksa luottoa takaisin noin puolentoista kuukauden aikana), se alkaa kerryttää normaaliin tapaan kuukausikorkoa.

Trustbuddy

Trustbuddy on iso kansainvälinen vertaislainapalvelu, joka tarjoaa enintään 600 euron lainoja. Trustbuddy mainostaa verkkosivullaan, miten heidän lainansa voi saada kokonaan ilmaiseksi, jos sen maksaa takaisin 14 vuorokauden sisällä. Verrattuna muihin ilmaisiin lainoihin Trustbuddy on kuitenkin oikeastaan petkutusta. Suomen lain mukaan kuluttaja voi peruuttaa minkä tahansa lainansa 14 vuorokauden sisällä ilman kuluja. Toisin sanoen Trustbuddy on tehnyt lakisääteisestä välttämättömyydestä hyveen.

Trustbuddy on kaiken lisäksi äärimmäisen kallista lainaa ensimmäisen 14 vuorokauden jälkeen.