Joustolaina on pääpiirteissään samanlainen kallis pankkien ulkopuolinen kulutusluotto kuin monet kilpailijansakin. Joustolainalla on kuitenkin eräs ässä hihassa. Lue lisää!

Huom! Joustolainaa voi hakea helposti Etua.fi-kilpailutuspalvelun kautta.

Hae laina tästä

Hae lainaa!

Joustolaina 2000€ – 10000€

2000 – 10000 euroa, 2-10 vuoden maksuajalla vähintään 25-vuotiaalle.

Collector Credit AB

Yrityksen omistaja on ruotsalainen Collector Credit AB. Yritys työllistää noin 300 ihmistä eri puolilla Eurooppaa. Collector Credit tarjoaa paitsi kulutusluottoja myös monenlaisia ratkaisuja yritysrahoitukseen.

Jokaisesta myönnetystä Joustolainasta lahjoitetaan yksi euro hyväntekeväisyyteen. Collector Credit on opittu viime vuosina tuntemaan myös eräänä SM-liigassa vaihtelevasti menestyneen jääkiekkojoukkue Ilveksen sponsoreista.

Toisin kuin monet pankkien ulkopuoliset kulutusluottoja tarjoavat yritykset, Collector Credit ei ole joutunut tiettävästi missään vaiheessa ongelmiin kuluttajaviranomaisen kanssa.

Joustolainan ominaisuudet

Laina muistuttaa ominaisuuksiltaan karkeasti ottaen muita saman suuruusluokan kulutusluottoja:

 • Lainaa tarjotaan välillä 2000 – 10000 euroa.
 • Lainan takaisinmaksuaika on 2 – 10 vuotta.
 • Joustolainan ikäraja on sangen korkea: lainaa ei myönnetä alle 25-vuotiaille hakijoille.
 • Hakijalla tulee olla vähintään 15 000 euron vuositulot.
 • Hakijan tulee olla asunut Suomessa yhtäjaksoisesti vähintään kaksi vuotta.
 • Lisälainaa ei ole mahdollista saada, ennen kuin edellinen laina on maksettu pois.

Joustolainan hakeminen

Joustolainaa haetaan seuraavalla tavalla.

 1. Joustolainan verkkosivulla täytetään alustava hakemus. Tässä vaiheessa annetaan jo alustava lainapäätös korkoineen ja hintoineen.
 2. Sopimus allekirjoitetaan sähköisesti pankkitunnuksilla tai vaihtoehtoisesti tulostetaan ja postitetaan kirjemuodossa Collectorin konttorille (ja jos hakijalla ei ole tulostinta, hän voi jopa pyytää Collectoria postittamaan sopimuksen paperiversion hänelle).
 3. Hakijan on esitettävä Collectorille ainakin palkkalaskelma tai eläkepäätös sekä verotuspäätöksen erittelyosa ja suomalainen virallinen henkilötodistus. Liitteet lähetetään joko sähköpostitse tai fyysisenä kirjeenä.
 4. Jos hakija on yksityisyrittäjä, hänen tulee lähettää Joustolainalle tulos- ja taselaskelma sekä viimeisin ennakkoverolippu.
 5. Kun Collector on vastaanottanut allekirjoitetun sopimuksen ja pyydetyt liitteet, se tekee lopullisen päätöksen lainan myöntämisestä.

Joustolainan hinta

Seuraavassa taulukossa on esiteltynä erilaisten Joustolainojen hinnat. Lukuihin on laskettuna mukaan 3 euron kuukausittainen laskutuslisä. Alussa perittävä 60 euron avausmaksu vähennetään suoraan velasta.

 

Lainasumma Laina-aika Kuukausierä
2000 e 2 vuotta 95 e
4000 e 4 vuotta 107 e
6000 e 6 vuotta 120 e
10 000 e 10 vuotta 149 e

 

Joustolaina on kokonaishinnaltaan kalliimpi kuin pankkien kulutusluotot, mutta edullisempi kuin monet netissä toimivat kilpailevat lainayritykset. Sen todellinen vuosikorko on arviolta 16,54 %, tosin tarkka hinta riippuu lainan suuruudesta ja kestosta sekä asiakkaan maksukyvystä. Tärkeää on myös, että Joustolainan voi maksaa takaisin etuajassa ilman lisäkustannuksia. Toisin sanoen Joustolaina on nimensä mukainen: joustava.