Hae lainaa!

Lainasto

Käyttöluottoa 100€ - 2000€ yli 21-vuotiaalle.

Hae lainaa!
Ikäraja 21 v.
Vuosikorko (keskiarvo) yli 100 %

Yhteystiedot

Sähköposti: [email protected]

Puhelinpalvelu: 0600 30 6000 (avoinna ma-pe klo 8:00-17:00; maksaa 1,50 €/min + pvm)

Osoite:

Lainasto Oy
Yliopistonkatu 26b
20100 Turku

Lainasto arvostelu ja kokemuksia

Lainasto on pääasiassa tililuottoja kaupitteleva lainasivusto. Markkinoilla on tarjolla juuri nyt niin paljon erilaisia luottotilejä, että yksittäisen yrityksen on vaikea erottautua joukosta. Mikä tekee Lainastosta erityisen? Lue tiukka arvostelu.

Millaista on Lainaston laina?

Lainasto tarjoaa monien muiden nettilainoja kauppaavien sivustojen lailla enintään 2000 euron suuruista tililuottoa. Lainaa voi nostaa haluamansa suuruisissa erissä samaan tapaan kuin pankkien joustoluotolta tai luottokortilta. Jos laina maksetaan alle kuukaudessa takaisin, siitä peritään vain 15 % nostoprovisio. Tällöin esimerkiksi ajallaan takaisin maksetulle 1000 euron lainalle tulisi hintaa 150 euroa.

Mikäli laina sen sijaan halutaan maksaa takaisin kuukausierissä, maksamattomaan lainasummaan lisätään kuukauden välein 9,9 % korko.

Kuukausierän suuruus on 20 % avoimesta saldosta tai vähintään 50 euroa.

Kuka saa Lainastolta luottoa?

Lainasto tarjoaa luottoja vain 21 vuotta täyttäneille Suomessa vakituisesti asuville kuluttajille. Yritys ei tarjoa lainaa aivan kenelle tahansa hakijalle, vaan tulojen täytyy olla riittävät lainan säännölliseksi lyhentämiseksi. Lainaston ehdot eivät kuitenkaan ole sieltä tiukimmasta päästä.

Huomaa, että Lainasto laskuttaa Gothia Groupin kautta. Eli jos Lainaston kanssa tulee ongelmia, ensimmäinen askel on ottaa yhteyttä Gothiaan. Gothia hoitaa myös Lainaston perintätoimet.

Lainasto tarjoaa myös vippiä

Lainasto Oy kauppaa suomalaisille kuluttajille myös vippiä. Reissuvippi-nimellä kulkeva pienlaina. Reissuvipin suuruus on 100-1000 euroa ja se toimii samalla hieman petollisella periaatteella kuin monet uudet vipit. Eli lainalle edellytetään takausta. Mutta koska useimmat vippien hakijat eivät pysty takausta tarjoamaan, Lainasto kauppaa sivubisneksenä maksullisia takauksia. Tämä tarkoittaa, että näennäisesti lain vaatimukset täyttävä korkotaso nouseekin useimmilla asiakkailla moninkertaiseksi.

Varovaisuutta Reissuvipin kanssa. Hinta on käytännössä korkeampi kuin miltä ensisilmäyksellä näyttää.

Kannattaako Lainaston lainaa ottaa?

Lainaston luottotili on todella hajuton ja mauton. Se on hyvin keskivertoinen. Hinnaltaan se on identtinen tililuottomarkkinat Suomessa käynnistäneen Everydayn kanssa. Se tarkoittaa, että Lainasto häviää hintakilpailun muun muassa Credit24:lle ja Ferratumille. Emme mitenkään erityisesti suosittele Lainastoa.

Huomaa myös, että monet Lainaston asiakkaat ovat valittaneet verkkokeskusteluissa laskujen saapuneen myöhässä ja oudoilla lisäkuluilla varustettuna.