Yhä useammin pankit tarjoavat kulutusluoton sijaan luottokorttia. Luottokorttien hinnat vaihtelevat kuitenkin merkittävästi, ja väärän kortin valinta tulee kuluttajalle erittäin kalliiksi. Mistä löytyvät halvimmat luottokortit? Entä mitä kannattaa vältellä? Lue lisää.

Luottokortti on kaikkein tärkein osa pankin valintaa

Luottokorttien kulut määrittelevät paljolti pankkiasioinnin kokonaishintaa. Tämä kävi ilmi Suomen Rahatiedon äskettäin tekemässä selvityksessä. Luottokorttien hinnat vaihtelevat voimakkaasti sen mukaan, millä kanta-asiakkuuden tasolla kuluttaja on. Myös korot ja kuukausimaksut heittelevät laidasta laitaan.

Pankkia valitessasi kiinnitä siis erityistä huomiota tarjolla olevien luottokorttien hintaan. Huomaa kuitenkin myös, että oikea luottokortti riippuu myös siitä, kuinka paljon käytät luottokorttia ja kyseisen pankin palveluita. Ota siis rohkeasti esiin kynä, paperia ja laskin luottokorttia ja pankkia valitessasi!

Seuraavaksi esittelemme Suomen Rahatiedon arvioihin perustuvat listaukset siitä, millä pankeilla on tarjolla halvimmat ja kalleimmat luottokortit. Kaikkiin hintoihin on laskettu mukaan korko, kuukausimaksut, vuosimaksut ja laskutuslisät.

Esimerkkihenkilöt vastaavat aina tyypillistä tietyn ikäistä ja sukupuolista suomalaista.

Halvin luottokortti, 26-vuotias sinkkunainen vuokra-asunnossa

 1. S-Pankki. Hinta noin 75,92 euroa vuodessa.
 2. Danske Bank. Hinta noin 112,45 euroa vuodessa.
 3. Suupohjan Osuuspankki. Hinta noin 112,95 euroa vuodessa.

Kalleinta luottokorttia tarjoaa Handelsbanken arviolta 213,95 euron vuosikuluilla.

Halvin luottokortti, kolmikymppinen pariskunta omistusasunnossa

 1. S-Pankki. Hinta noin 121,52 euroa vuodessa.
 2. Helsingin Osuuspankki. Hinta noin 141,52 euroa vuodessa.
 3. Danske Bank. Hinta noin 165,52 euroa vuodessa.

Kolmikymppiselle pariskunnalle kalleimman luottokortin tarjoaa Handelsbanken 289,52 euron arvioidulla vuosihinnalla.

Halvin luottokortti, 30-vuotias sinkkumies omistusasunnossa

 1. S-Pankki. Hinta noin 91,14 euroa vuodessa.
 2. Helsingin Osuuspankki. Hinta noin 106,14 euroa vuodessa.
 3. Danske Bank. Hinta noin 130,14 euroa vuodessa.

Myös kolmikumppinen sinkkumies maksaa eniten luottokortista Handelsbankenilla. Heidän luottokortilleen tulisi vuosittain hintaa noin 239,14 euroa.

Halvin luottokortti, 50-vuotias pariskunta omistusasunnossa

 1. S-Pankki. Hinta noin 170,13 euroa vuodessa.
 2. Helsingin Osuuspankki. Hinta noin 231,73 euroa vuodessa.
 3. Danske Bank. Hinta noin 246,13 euroa vuodessa.

Handelsbanken ei luottokorttihintoineen jätä mitään epäselväksi. Myös tässä kategoriassa heidän korttinsa on kaikkein kallein, arviolta 458,13 euroa vuodessa.

Ylivoimainen voittaja…

Luottokorttivertailun ylivoimainen voittaja on S-Pankki. Kenellekään, joka on seurannut aiempia luottokorttivertailuja tämän ei pitäisi tulla yllätyksenä. S-Pankin S-Etukortti Visa ei ole kuitenkaan täysin vailla koukkua. Halpa kortti on nimittäin tarjolla vain S-ketjun kanta-asiakkaille. Ja tämä asiakkuushan ei ole aivan ilmaista!

Jos sinulla ei ole S-ketjun kantiskorttia etkä aio sellaista myöskään hankkia, hyviä vaihtoehtoja ahkeralle luottokortin käyttäjälle ovat Helsingin Osuuspankki ja Danske Bank. Huonoimmat tarjoukset löytyvät Handelsbankenilta, kierrä se siis kaukaa luottokorttia valitessasi.