Ok Money on DFC Nordicin omistama lainapalvelu, joka pyrkii haastamaan netin lukuisat tililuotot. Millä eväillä Ok Money yrittää tunkeutua netin lainamarkkinoille? Onko DFC Nordicin uudella lainapalvelulla rahkeita raivata itselleen paikka jo nyt kilpailluilla markkinoilla? Lue tästä, miten Ok Money vertautuu muihin tililuottoihin.

Ok Money on nettilainojen konkari

Ok Money on tunnettu lainasivusto. Se tarjosi suomalaisille pikavippejä vuosia sitten, kun tililuotot eivät vielä olleet valloittaneet nettiä. Sittemmin Ok Moneyn sivusto suljettiin ja se vietti hiljaiseloa usean vuoden ajan. Nyt DFC Nordic on avannut Ok Money -lainasivuston uudestaan ja myöntää sen kautta tililuottoja.

DFC Nordic on iso suomalainen yritys, joka kuuluu amerikkalaiseen DFC-konserniin. Se tunnetaan muun muassa lainasivustoista Laina.fi ja Risicum.fi. DFC tarjoaa myös DFC BlueCard MasterCard -luottokorttia.

Vertailemme Ok Money -tililuottoa neljään kilpailijaan

Asetamme Ok Moneyn tililuoton vertailuun. Vertailukohtina on neljä tunnettua ja luotettavaksi todettua tililuottosivustoa.

 1. Ferratum Joustava on tunnetun Ferratum Oy:n lainatuote.
 2. Everyday on netin tililuotoista vanhin ja maineikkain.
 3. Credit24 on monissa lainavertailuissa osoittautunut netin tililuotoista halvimmaksi.
 4. Euroloan on luotettava ja suurikokoinen tililuotto.

Vertailu on jaettu viiteen osaan. Ensimmäisessä katsotaan, minkä tililuoton hakuehdot, kuten ikäraja, ovat parhaat. Toisessa osassa vertaillaan tarjottuja lainasummia ja maksuehtojen joustavuutta. Sitten siirrytään tärkeimpään eli hintaan, joka on jaettu kolmeen osaan: nostoprovisioon, varsinaiseen nimelliskorkoon ja piilokuluihin.

Ilmoitamme vertailun yhteenvedon heti alla, ja tarkemmat vertailutiedot löydät myöhempää samasta artikkelista. Pystyykö uusi Ok Money -tililuotto haastamaan kilpailijansa millään sektorilla? Katso alta.

Vertailutaulukko – näin Ok Money pärjää kilpailijoilleen

Lainasivu Limiitti Min.nosto Provisio Korko Muut € Haku Arvosana
Credit24 **** *** **** **** ***** ***** ****
OK Money *** *** ***** *** *** **** ****
Everyday ** **** ** ** ***** *** ***
Ferratum ** ***** *** * ***** *** ***
Euroloan ***** ** * **** * *** ***

Vertailussamme Ok Money jää kokonaisarvosanassa jälkeen vain moninkertaisesta vertailuvoittajasta Credit24:stä. Lue alta tarkemmin, mistä Ok Moneyn menestyminen vertailussamme johtuu.

1. Lainan haku

Netin tililuottoja haetaan keskenään miltei identtisellä tavalla. Lainayrityksen nettisivulla täytetään hakulomake, jossa kerrotaan omat henkilötiedot ja taloustiedot. Jossakin vaiheessa hakua tunnistaudutaan pankkitunnuksilla. Yleensä Instantor tarkistaa luottokelpoisuuden. Sen jälkeen hakemus arvioidaan melko nopeasti. Hakuprosessi kestää yleensä noin vartin – ainakin, jos hakemus on lähetetty palvelun aukioloaikana.

Merkittävät lainan hakuun liittyvät erot koskevat alaikärajaa. Monet lainayritykset eivät halua tarjota luottoa aivan nuorimmille, sillä nuorille lainaaminen on riskialtista. Nuorille lainaamisesta voi myös koitua pr-haittoja, sillä nuorten velkaantuminen on mediassa näkyvyyttä saanut ilmiö.

 1. Euroloan on vertailtavista lainoista joustavin. Se myöntää luottoa jopa 18-vuotiaille.
 2. Credit24:n ikäraja on 19 vuotta.
 3. Ok Moneyn ikäraja on 20 vuotta.
 4. Ferratum ja Everyday myöntävät tililuottojaan vain 21 vuotta täyttäneille.

2. Lainasummat ja pienimmät nostot

Yleisin netin tililuottojen limiitti on 2000 euroa. Tämä johtuu vuonna 2013 voimaan astuneesta kuluttajasuojalaista, joka asettaa alle 2000 euron kulutusluotoille noin 50 prosentin korkokaton. Tarjoamalla tätä suurempia lainoja nettisivustot voivat tarjota korkokattoa kalliimpaa luottoa.

 1. Euroloanin lainasummat ovat kaikkein joustavimpia. Euroloanilta voi saada jopa 10 000 euron limiitillä varustetun tililuoton.
 2. Credit24 myöntää enintään 3000 euron luottolimiittejä.
 3. Ok Moneyn luottotilit ovat suuruudeltaan 2100 euroa.
 4. Ferratum ja Everyday myöntävät vain 2000 euron tililuottoja.

Toinen lainasummaan liittyvä tekijä koskee nostosummia. Monet lainayritykset määrittelevät melko korkean miniminoston. Tällöin vaikkapa parinkympin nostot ovat mahdottomia.

 1. Ferratum, miniminosto 1 €.
 2. Everyday, miniminosto 20 €.
 3. Ok Money ja Credit24, miniminosto 50 €.
 4. Euroloan, miniminosto 100 €.

3. Nostoprovisio

Nostoprovisio on ensimmäinen lainatiliin liittyvä kulu. Se peritään suoraan, kun lainasumma nostetaan luottotililtä omalle pankkitilille. Jos luoton aikoo maksaa takaisin hyvin nopeasti, jopa alle kuukaudessa, nostoprovisio määrittelee kokonaan tai lähes kokonaan lainan todellisen vuosikoron. Nostoprovisioissa on suuria eroja.

 1. Ok Money ei peri nostoprovisiota lainkaan.
 2. Credit24 perii 6,95 % nostoprovision.
 3. Ferratum perii 12,5 % provision.
 4. Everydayn nostoprovisio on melko korkea 15 %.
 5. Euroloanin nostoprovisiot vaihtelevat asiakaskohtaisesti, mutta ovat korkeimmillaan jopa 20,25 %.

4. Korko

Joka kuukausi avoimeen lainasummaan lisätään nimelliskorko. Jos laina halutaan maksaa pois mahdollisimman hitaassa aikataulussa, nimelliskoron osuus todellisessa vuosikorossa kasvaa. Muista tämä tililuottoa valitessasi. Jos tarkoituksesi on maksaa laina pois hitaasti, tuijota nimelliskorkoa. Jos taas aiot maksaa sen pois nopeasti, painota valinnassasi nostoprovisiota.

 1. Euroloanin kuukausikorot vaihtelevat asiakaskohtaisesti, mutta ovat parhaimmillaan vertailun edullisimpia.
 2. Credit24 kuukausikorko 3,4 %
 3. Ok Money kuukausikorko 4,0 %
 4. Everyday kuukausikorko 5,0 %
 5. Ferratum kuukausikorko 8,0 %

5. Piilokulut

Tililuottoihin voi myös kytkeytyä muita kuluja, kuten avausmaksu, kuukausittainen tilinhoitomaksu tai vuosimaksu. Yleensä pankkien ulkopuolisilla tililuotoilla on kuitenkin yllättäen vähemmän kätkettyjä lisäkuluja kuin pankkilainoilla.

 1. Everydayn, Ferratumin ja Credit24:n tililuottoihin ei liity lisäkuluja. Niistä ei esimerkiksi peritä tilinhoitomaksuja.
 2. Ok Money perii 6,90 euron kuukausittaisen laskutuslisän, jos lainaa on avoimena.
 3. Euroloanin lisäkulut riippuvat asiakkaasta. Tilinhoitomaksu voi olla suurimmillaan jopa 24,50 euroa kuussa, joka on aivan törkeä summa.

Mistä lisää tietoa halvoista tililuotoista?

Sopivan tililuoton löytäminen voi onnistua myös netin ilmaisten kilpailutuspalveluiden, kuten Freedom Rahoituksen kautta. Nämä palvelut lähettävät lainahakemuksen useille lainayrityksille ja palauttavat sähköpostitse parhaat hakijalle tarjotut lainat. Osa näistä lainoista on tililuottoja, osa kertalainoja, kaikki vakuudettomia ja luotettavia.

Voit myös lukea lisää sivustollamme julkaistuja kulutusluottojen ja tililuottojen vertailuja täältä. Lahes tulkoon kaikki vakuudettomat kulutusluotot ovat tililuottoja edullisempia, joten vertaa ennen kuin haet lainaa.  Talta sivulta voit etsia isompia ja edullisempia lainoja.