OK Money lopetti toimintansa 31.05.2013. Lue täältä, mistä saat edelleen pikalainaa. OK Money on suosittu turkulainen vippiyritys. Vuosina 2009 ja 2010 OK Money osoittautui Taloustutkimuksen suorittamassa pikalainatutkimuksessa parhaaksi vippisivustoksi. Mitä tämä sitten käytännössä tarkoittaa? Nostaako jokin OK Moneyn kilpailijoidensa yläpuolelle? Entä millaisia ongelmia OK Moneyn liiketoimintaan liittyy?

Hae Ok Money pikalaina tästä

DFC Nordic

Hae tästä DFC Nordicin kertalainaa, tililuottoa tai luottokorttia!

OK Moneyn omistaa entinen Risicum, nykyiseltä nimeltään DFC Nordic. Amerikkalainen DFC on eräs maailman suurimmista pienlainoihin erikoistuneista konserneista. OK Money Finance Oy on vastuussa paitsi OK Money -lainoista myös Nettivippi.fi -sivustosta. Tämän lisäksi DFC Nordicilla on useita muita lainasivustoja. DFC:n alaisuudessa ovat Suomessa ainakin Risicum.fi, Joustoraha.fi, Laina.fi sekä Vippi.net. OK Money -lainaa on tarjolla paitsi suomalaisille nykyään myös ruotsalaisille ja puolalaisille.

OK Money lainat

OK Moneyn pikalainat ovat hyvin tyypillisiä, suorastaan prototyyppisiä, pikavippejä:

  • Lainoja tarjotaan välillä 50 – 1000 euroa.
  • Maksuaika on 2 viikkoa – 3 kuukautta.
  • Hakijan tulee olla vähintään 18-vuotias Suomessa vakituisesti asuva henkilö, jolla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Yli 250 euron lainoja varten hakijan tulee olla vähintään 20-vuotias. Yli 400 euron lainaa ei myönnetä alle 23-vuotiaalle.
  • Lainahakemus täytetään netissä. Liitteitä, kuten palkkatodistuksia, ei tarvita. Myöskään vakuuksia tai takaajia ei kaivata. Ensilainan jälkeen vippiä on mahdollista hakea myös tekstiviestillä.

Lainojen hinnat

OK Moneyn hinnat ovat lähes eurolleen identtiset Risicum.fi -sivuston hintojen kanssa. OK Money ei tarjoa mitään kilpailijoistaan poikkeavaa ja on siksi yllättävää, miten yritys on menestynyt niin hyvin Taloustutkimuksen vertailussa.

 

14 vrk

1 kk

3 kk

50 e

60 e

67 e

100 e

119 e

125 e

200 e

238 e

249 e

500 e

640 e

1000 e

1265 e

Kuluttajalle ei voi mistään erityisestä syystä suositella OK Moneyn lainoja. Ne eivät ole markkinoiden halvimpia, joskaan eivät myös kalleimpia, eikä yrityksellä ole tarjota mitään kiinnostavia etuja, joita myös kilpailijat eivät tarjoaisi.

DFC toimii epäeettisesti

DFC Nordicin lukuisat lainasivustot puhaltavat yhteen hiileen. Tämä johtaa käytännössä epäeettiseen lainatoimintaan. Koska kukin DFC:n omistama yritys pyrkii esiintymään luotettavana ja vastuullisena toimijana, OK Money ei tarjoa yhdelle hakijalle kahta tai useampaa päällekkäistä lainaa. Päällekkäisten pikavippien ottamisen tiedetään nimittäin olevan ensimmäinen askel kohti velkakierrettä. Tästä huolimatta OK Money mainostaa päällekkäisiä lainoja kaipaaville asiakkailleen muiden DFC:n lainapalveluiden, kuten Risicumin, tuotteita.