Hae lainaa!

Etua.fi

Halvin pikavippi

Hae lainaa!
Ikäraja 18 v.
Vuosikorko (keskiarvo) 50 %

Yhteystiedot

Sähköposti: [email protected]

Puhelinpalvelu: 0600 04660 (avoinna ma-pe klo 10:00-15:00; hinta 1,50 €/min + pvm)

Osoite:

Suomen Rahoitusyhtiö Oy
PL 108
00121 Helsinki

Orkia arvostelu ja kokemuksia

Päivitys 8.6.2016: Orkia-vippisivusto on suljettu eikä tarjoa enää lainaa. Tämä on hyvä asia, koska heidän lainansa oli luvattoman kallista ja maksulliseen takaukseen piilotettiin lainan todellisia kuluja.

Voit löytää laillista, edullista ja luotettavaa lainaa esimerkiksi ilmaisen Etua.fi-kilpailutussivuston kautta, joka on mullistanut netin lainatarjonnan. Etsi sopiva lainaa täältä.

Orkia on yksi monista melko uusista lainasivustoista, jotka tarjoavat nykyään pikaluottoja suomalaisille asiakkaille. Kannattaako Orkian lainaa ottaa? Tarkastelimme heidän lainatarjontaansa ja valitsimme sieltä toimivimmat tuotteet. Lue lisää.

Tällaista lainaa Orkia kauppaa

Orkian omistaa Suomen Rahoitusyhtiö Oy,  joka ei ole erityisen hyvämaineinen Suomen lainamarkkinoilla. Se omistaa useita identtisiä lainasivustoja. Orkia.fi on käytännössä sama palvelu kuin Glee.fi.

Orkia mainostaa 20 – 1000 euron pikavippejä. Maksuajat vaihtelevat 7 ja 90 vuorokauden välillä.

Lainaa haetaan verkkolomakkeen avulla tai tekstiviestillä. Ensimmäisellä kertaa lainaa otettaessa hakijan on kuitenkin todistettava henkilöllisyytensä verkkopankkitunnuksilla. Lainoja voi hakea vain yhden kerrallaan eli uuden Orkia-pikalainan saa vasta, kun edellinen on maksettu pois.

Lainojen hinnat näyttävät uskomattoman matalilta. Esimerkiksi 100 euron laina kahden viikon maksuajalla maksaa vain 1,59 euroa ja 1000 euron laina kolmen kuukauden maksuajalla maksaa 69,95 euroa.

Kuten arvata saattaa, tässä on kuitenkin koira haudattuna.

Tämä Orkiassa on huonoa

Orkia tarjoaa edullisia pikavippejään ainostaan takausta vastaan. Ongelmana on, että käytännössä kenelläkään pikavippejä hakevalla ei ole mahdollisuutta tarjota takausta lainalle. Siksi heidän on otettava Suomen Rahoituslaitos Oy:n sisaryhtiöltä maksullinen takaus, joka nostaa pienenkin lainan hintaa useita euroja ja isomman lainan hintaa kymmeniä euroja. Halpa ei pian olekaan halpaa.

Tätä voidaan pitää petollisena markkinointina. Sen tarkoituksena on kiertää lainsäädäntöä, joka rajoittaa pikavippien todellisen vuosikoron 50 prosenttiin. Eri laskulla veloitettava takauspalvelu mahdollistaa käytännössä yhä tähtitieteellisten vuosikorkojen perinnän, vain toisella nimellä.

Huomaa myös, että Orkian omistava Suomen Rahoitusyhtiö Oy on saanut asiakkailta ajoittain huolestuttavaa kritiikkiä osakseen. Sen asiakaspalvelua on moitittu kehnoksi. Pahimmissa syytteissä yhtiön on väitetty viivästelevän kommunikaatiossa ja laskuissa voidakseen periä asiakkailta ylimääräisiä kuluja.

Joskus Orkian laina voi kuitenkin kannattaa

Orkian laina on kannattava lähinnä tilanteessa, jossa pystyt tarjoamaan heille kelpaavan takauksen. Tällöin heidän vippinsä on oikeasti halpaa. On kuitenkin hieman vaikea kuvitella, mikä tällainen tilanne olisi.