Risicum on eräs Suomen tunnetuimmista kulutusluottobrändeistä. Risicum myöntää tililuottoa 50 euroa – 5000 euroa heti tilille tai kertalainaa 500-1000 €. Katso tästä, millaiset taustat Risicumilla on ja millaisia lainatuotteita heidän kauttaan voi hakea. Kannattavatko Risicumin pikavipit ja lainat?

Hae Risicum-pikavipit tästä

Hae lainaa!

Risicum.fi

Hae kulutusluotto heti tilille 500 - 1000€ yli 20 vuotiaalle. Pitkä maksuaika.

Hae lainaa!

Risicum vai DFC Nordic?

Risicum perustettiin Suomessa vuonna 2005. Toiminta laajeni ruotsiin vuonna 2008. Vuonna 2011 amerikkalainen rahoituskonserni DFC osti Risicumin. Risicum on laajentanut vuosien varrella toimintaansa OK Money -nimellä ympäri Eurooppaa. Myös iKassa Finland, Nettivippi.fi, Laina.fi, Vippi.net sekä Joustoraha.fi ovat osa Risicumia.

Vuoden 2012 lopussa Risicumin nimi muutettiin muotoon DFC Nordic.

Risicumin kertalainat

Vaikka yritys on siirtynyt DFC-aikakaudelle, Risicum-niminen laina ei ole kadonnut mihinkään. Risicum tarjoaa sekä pikavippejä että isompia kulutusluottoja ja nykyään yhä suositumpia tililuottoja. Risicumin lainat ovat joka suhteessa hyvin tyypillisiä, eikä Risicumilla tässä suhteessa ole tarjottavana mitään kilpailijoista poikkeavaa:

  • Vippejä tarjotaan välillä 500 – 1000 euroa.
  • Laina-aika on 12 kuukautta.
  • Todellinen vuosikorko on enintään 49,80 %.
  • Kaikki lainat ovat vakuudettomia.
  • Lainan hakijan tulee olla vähintään 20-vuotias ja hänellä ei saa olla ennestään liikaa lainoja.
  • Lainahakemus täytetään verkossa. Mitään liitteitä, kuten palkkatodistuksia, ei tarvitse lähettää.
  • Kaikki Risicumin lainat on mahdollista maksaa pois etukäteen ilman lisäkustannuksia.

Lainojen hinnat

Kaikkien Risicumin kertalainojen maksuaika on 12 kuukautta.

  • 500 € kulutusluotossa takaisinmaksuerä on 51,38 € kuukaudessa
  • 750 € kulutusluotossa takaisinmaksuerä on 77,07 € kuukaudessa
  • 1000 € kulutuslutossa takaisinmaksuerä on 102,77 € kuukaudessa

Kokonaishinta 500 euron lainalle on 116 euroa, 750 euron lainalle 172 euroa ja 1000 euron lainalle 232 euroa. Todellinen vuosikorko kaikille lainoille on 49,80 %.

Risicum Joustoluotto

Nykyään Risicum tarjoaa pikavippien lisäksi tililuottoa. Hakijalle avataan 2050-5000 euron suuruinen luottotili, jolta hän voi nostaa rahaa oman tarpeensa mukaisesti. Kun laina on maksettu takaisin, se on nostettavissa heti uudestaan. Joustoluotto toimii siis hieman kuin luottokortti, mutta ilman fyysistä korttia.

Laina voidaan maksaa takaisin kerralla, jolloin sille ei kerry kuukausikorkoa tai osissa, jolloin lainan avoin osa kerryttää 29-39 % vuotuista nimelliskorkoa. Lisäksi peritään sangen korkea 4,90 euroa kuukausittainen laskutuslisä.

Kaikista tililuoton nostoista peritään aina suoraan 12,5 % nostoprovisio.

Todellinen vuosikorko täydelle 2050 euron lainalle on sangen kallis 61,99 %.

Risicum ja yhteiskunta

Risicum anoi taannoin Finanssivalvonnalta pankkitoimilupaa, mutta tämä evättiin, sillä yrityksen harjoittamaa pikavippitoimintaa pidetään potentiaalisesti laittomana koronkiskontana.

Vuoden 2012 lopussa Risicumin nimi muutettiin muotoon DFC Nordic. Risicumin verkkosivulta voi hakea vain yhtä lainaa kerralla. On kuitenkin epäilyttävää, että useampaa päällekkäistä lainaa hakeva saatetaan aktiivisesti ohjata saman yrityksen omistamien OK Moneyn tai Nettivipin puoleen ottamaan uutta lainaa. Tässä suhteessa DFC Nordicin lainatoiminta on ainakin aiempina vuosina ollut epäeettistä ja vastuutonta. Kuluttajille ei pitäisi yrittää myydä useaa pikavippiä päällekkäin, tämä johtaa helposti velkakierteeseen.

Positiivisena asiana Risicum / DFC Nordic on kunnostautunut nuorisourheilun tukijana ainakin ringetten ja salibandyn saralla. Risicum on myös saanut Suomalaisen Työn Liitolta oikeuden käyttää tuotteen suomalaisesta alkuperästä todistavaa avainlippua.

Hae lainaa!

Risicum.fi

Hae kulutusluotto heti tilille 500 - 1000€ yli 20 vuotiaalle. Pitkä maksuaika.

Hae lainaa!
Lähde: https://www.risicum.fi/