Pikavippien ja kulutusluottojen sijaan valmistautuminen tuleviin taloudellisiin haasteisiin on viisasta. Sijoittaminen on hyvä keino tasapainottaa henkilökohtaista talouttaan pitkällä tähtäimellä. Kaikeksi onneksi osakkeisiin ja rahastoihin on nykyään netin ansiosta helpompaa kuin koskaan.

Tässä artikkelissa esittelemme kaksi tunnettua netin sijoituspalvelua, Nordnetin ja Opteckin. Tutustu sivustojen tarjontaan ja aloita sijoittaminen vaikka heti.

Sijoita nyt!

Nordnet.fi

Sijoittamisen ei tarvitse olla tylsää – avaa tili jo tänään ilmaiseksi

Nordnet välittää osakkeita

Nordnet on tunnettu suomalainen netin osakevälittäjä. Nordnetiä on kiitelty usean vuoden ajan muun muassa seuraavista syistä:

 • Nordnetin hinnasto on selkeä. Se ei jätä mitään arvailujen varaan. Tämä on suuri ero verrattuna moniin kivijalkapankkeihin, jotka eivät kerro etukäteen sijoittamisen kuluja. Huomaa, että sivukulujen laskeminen sijoitusten tuottoja arvioitaessa on äärimmäisen tärkeää. Jos pankki perii liikaa salkunhoitomaksuja tai muita kuluja, sijoitustesi voitot pysyvät helposti tarpeettoman matalina.
 • Nordnetiä on helppo käyttää. Verkkomaksupainikkeen avulla rahat siirtyvät Nordnetille välittömästi. Ylipäätään nettisijoittamiseen keskittynyt yritys on onnistunut lanseeraamaan järjestelmän, joka on ketterä ja intuitiivinen.
 • Nettijärjestelmän hyvän designin ansiosta hintojen aktiivinen seuraaminen on helppoa. Järjestelmä myös tuottaa automaattisesti suuren määrän erilaisia raportteja sijoittajan käyttöön.

 

Nordnetin hinnasto

Nordnetin hinnoittelu on selkeää eikä jätä paljoakaan arvailujen varaan. Hinnoittelun ytimessä ovat kaupankäyntipalkkiot. Käytännössä Nordnet siis perii provision osakekaupasta.

Rahastoihin sijoitettaessa Nordnet ei tosin peri lainkaan kaupankäyntipalkkiota, sillä rahastot ottavat oman merkintäpalkkionsa. Poikkeuksena tästä ovat Nordnetin omat ns. superrahastot, joista ei peritä mitään palkkioita.

Alle kokosimme muutamia esimerkkejä Nordnetin hinnoista:

 • Jos toimeksiantoja ei ole ollut viimeisen kalenterikuukauden aikana, palkkio on 9 € / toimeksianto (min. 0,2 %).
 • Jos toimeksiantoja on ollut viimeisen kalenterikuukauden aikana 1-10 toimeksiantoa, palkkio on 7 € / toimeksianto (min. 0,15 %).
 • Jos toimeksiantoja on ollut viimeisen kalenterikuukauden aikana 11-50 toimeksiantoa: 5 € / toimeksianto (min. 0,1 %).
 • Jos toimeksiantoja on ollut viimeisen kalenterikuukauden aikana yli 50 toimeksiantoa: 3 € / toimeksianto (min. 0,06 %).

Huomaa siis, että mitä enemmän kauppaa asiakas tekee, sitä halvemmaksi kukin toimenpide tulee. Vain harvoin osakkeita ostava maksaa suhteessa siirroista enemmän kuin aktiivinen ammattisijoittaja. Tämä on ymmärrettävää.

Sijoita nyt!

Opteck

Avaa tili ja saat jopa 50% bonusta!

Opteck on järjestelmä binäärioptioiden kauppaamiselle

Opteck on kansainvälinen verkkosivusto, joka tarjoaa sijoittajille alustan niin sanottujen binäärioptioiden kauppaamiselle. Sen kautta on mahdollista päästä käsiksi suosituimpiin sijoituskohteisiin, kuten pörssiosakkeisiin, valuuttoihin, hyödykkeisiin ja kansainvälisiin pörssi-indekseihin. Ennustamalla arvojen vaihtelua oikein sijoittaja voi tehdä merkittävääkin voittoa. Huomaa kuitenkin, että binäärioptiot ovat aina suuri riski.

Opteckin parhaita puolia ovat:

 • tehokas ja helppokäyttöinen järjestelmä
 • laaja valikoima sijoituskohteita
 • poikkeuksellisen vahva tuki mobiililaitteille
 • tehokkaana tunnettu asiakaspalvelu ja tekninen tuki
 • helppo aloittelijalle valmiin demotilin ansiosta

Opteckin suurin heikkous suomalaisen ja ylipäätään pohjoismaisen sijoittajan kannalta on vähäinen huomio meidän maantieteelliselle alueellemme. Opteck soveltuukin parhaiten sijoittajille, jotka seuraavat suuren maailman liikkeitä. Paikallisosaamisesta ei ole Opteckin valikoimien kanssa paljoakaan hyötyä.

Pienin mahdollinen sijoitus Opteckin tilille on 250 dollaria.

Aloittelija: Näin ryhdyt sijoittajaksi

Arvotko vielä, uskallatko ryhtyä sijoittamaan. Seuraavien viiden ohjeen avulla kuka tahansa voi ryhtyä sijoittajaksi jo tänään.

1. Selvitä, paljonko sinulla on aikaa ja rahaa

Alkupääoman ei tarvitse sijoittamisessa olla kovin suuri. Opteckilla pääsee alkuu 250 dollarin pääomalla. Vastaavasti valmiit osakerahastot voivat olla järkevä kohde hyvin pienilläkin summilla. Vapaata osakesijoittamista ei sen sijaan ole ehkä järkevää aloittaa, jos käsissä ei ole vähintään 3000 euron edestä pääomaa. Riittävän monipuolisen ja turvallisen osakesalkun takaamiseksi suuri aloitussumma on hyödyllinen. Sijoitukset kannattaa nimittäin hajauttaa.

Ajan osalta rahastot ovat parempi vaihtoehto sijoittajalle, jolla ei ole aikaa. Jos sinulla kuitenkin on runsaasti aikaa ja haluat seurata uutisia ja pörssikursseja aktiivisesti, silloin myös vapaa osakesijoittaminen voi tulla kyseeseen.

Ajan suhteen tärkeää on muistaa myös, että sijoittaminen vaatii kärsivällisyyttä. Rahalle pitää antaa aikaa poikia. Nopeaa voittoa ei kannata tavoitella, se johtaa helposti tappioon.

2. Perusta arvo-osuustili

Selvitettyäsi käytössäsi olevat aika- ja raharesurssit, perusta arvo-osuustili. Kivijalkapankit ovat perinteisiä paikkoja osakesijoittamiselle, mutta netistä löytyy nykyisin edullisempia ja ketterämpiä vaihtoehtoja. Näistä tunnetuin Suomessa lienee Nordnet, jonka perimät kulut ovat huomattavasti perinteisten pankkien arvo-osuustilejä edullisemmat.

Sijoita nyt!

Nordnet.fi

Sijoittamisen ei tarvitse olla tylsää – avaa tili jo tänään ilmaiseksi

3. Ryhdy sijoittamaan

Seuraavat kolme ohjetta ovat kaikkein tärkeimpiä valitessasi sijoituskohteita:

 • Hajauta sijoituksesi eri alojen välille. Jos vaikkapa elektroniikkateollisuus romahtaa, pelkkään elektroniikkaan keskittynyt salkku menettää arvonsa. Nyrkkisääntönä hanki osakkeita kymmeneltä eri sektorilta, eri maista, eri konserneista.
 • Jos pelkäät tappiota, sijoita ainakin puolet pääomasta korkoinstrumentteihin pörssiosakkeiden sijaan. Riskisijoittamisessakin vain pieni osa pääomasta kannattaa laittaa pieniin startuppeihin ja loput vakiintuneisiin, isoihin yrityksiin. Myös erilaiset sijoitusrahastot ovat turvallinen ja helppo vaihtoehto. Varo kuitenkin joidenkin rahastojen perimiä ylettömiä lisämaksuja, jotka helposti syövät tuoton.
 • Osingot kannattaa sijoittaa uudestaan. Se nostaa pidemmän päälle huomattavasti salkkusi tuottoa.

4. Älä hätiköi

Pienet notkahdukset pörssikursseissa ovat normaaleja. Älä reagoi pieniin muutoksiin hätäilemällä. Keskimäärin pitkäkestoiset ja rauhalliset sijoitukset tuottavat paremmin kuin nopea sijoitusten siirtely edestakaisin. Siirtelyssä on sekin huono puoli, että jokainen kauppa lisää osakevälittäjän sinulta perimiä kuluja.