Hae pikalainaa!

Trustbuddy

Lainaa 50€ - 600€ yli 18-vuotiaalle vertaislainana.

Hae pikalainaa!
Ikäraja 18 v.
Vuosikorko (keskiarvo) 50 %

Parempia vaihtoehtoja

  • Fixura 2000–10 000 euron vertaislainaa
  • Ferratum jopa 400€ laina täysin ilmaiseksi

Yhteystiedot

Sähköposti: [email protected]

Puhelinpalvelu: 010 2171 011 (avoinna klo 8:00-18:00)

Osoite:

Trustbuddy
Wallingatan 12
11160 Stockholm
Sverige

Trustbuddy arvostelu ja kokemuksia

Trustbuddy.fi on vertaislainoja välittävä vuonna 2009 perustettu norjalainen yhtiö. Nykyään se toimii kuudessa maassa Euroopassa. Suomen markkinoilla se kilpailee parin muun vertaislainafirman kanssa ja haastaa myös perinteisiä kulutusluottoja. Mutta kannattaako Trustbuddy? Miten vertaislaina ylipäätään toimii? Lue vastaukset kysymyksiisi tästä.

Miten Trustbuddy toimii?

Trustbuddy on yksi muutamasta vertaislainoja Suomessa välittävistä verkkosivuista. Vertaislaina tarkoittaa, että kuluttajat rahoittavat toistensa lainoja. Sijoittajat asettavat pääomaa Trustbuddyn järjestelmään ja nämä varat lainataan lainaa hakeville asiakkaille.

Tavalliselle lainaajalle tämä ei näy oikeastaan mitenkään. Käytännössä Trustbuddy on yksi pieniä kulutusluottoja tarjoavista nettisivustoista muiden joukossa.

Tällaista lainaa Trustbuddy tarjoaa

Trustbuddy eroaa kilpailijoistaan siten, että sen kautta on mahdollista hakea vain pienlainoja. Lainan suuruus on 100 – 600 euroa. Useimmat vertaislainasivustot tarjoavat keskisuuria kulutusluottoja.

Toinen Trustbuddyn erikoisuus on ensimmäisten kahden lainaviikon ilmaisuus. Eli jos laina maksetaan pois kahdessa viikossa, siihen ei kerry korkoja.

Ongelmana on, että tämän jälkeen lainan hinta onkin tähtitieteellinen. 600 euron laina 30 vuorokauden maksuajalla kerää teknisesti ottaen 733,95 % todellisen vuosikoron. Tällainen ei ole edes laillista. Vaikka tietysti käytännössä tuon yhden kuukauden aikana korkoa ehtii kertyä vain 116 euroa.

Kannattaako Trustbuddy-laina?

Trustbuddyyn kannattaa suhtautua epäluulolla. Jos olet varma, että pystyt maksamaan lainan selkeästi takaisin kahden ensimmäisen viikon aikana, Trustbuddy voi jopa olla hyvä lainasivusto. Mutta älä anna maksun myöhästyä. Laina-ajan pidennys maksaa 19 – 56 euroa.

Toisaalta verkossa asiakkaat ovat valittaneet useasti Trustbuddyn ongelmista. Asiakaspalvelussa ei välttämättä osata hyvää suomen kieltä. Myöhästyneisiin lainoihin on lisätty kuluttajaviranomaisen suosituksia huomattavasti korkeampia lisämaksuja.

Jos haet lainaa Trustbuddylta, ole aivan erityisen varovainen.

Entä jos haluan sijoittaa vertaislainoihin?

Trustbuddy ottaa luonnollisesti vastaan sijoituksia kuluttajilta. Pienin mahdollinen sijoitus on 50 euroa.

Trustbuddy lupailee keskimäärin 12 % vuosittaista tuottoa sijoitukselle. Tämä lienee puppua. Tuollaista tuottoa ei ole mahdollista saada pitkällä tähtäimellä, ainoastaan erittäin hyvällä onnella satunnaisesti. Todennäköisesti Trustbuddy-sijoittajien rahat katoavat kuin kankkulan kaivoon. Suosittelemme ennemmin perinteistä maltillista osakesijoittamista.