Vippipalvelu.fi on vähemmän tunnettu ja ilmeisesti myös sangen vähän käytetty pikalainasivusto. Miten Vippipalvelu sijoittuu kulutusluottojen markkinoilla ja mitä sivuston taustalla piilee? Lue tästä lisää.

Top Finance Oy

Vippipalvelu.fi -sivuston takana on 2000-luvun alussa perustettu Top Finance Oy. Tietojen löytäminen Top Financesta on haastavaa, sillä yrityksen vuonna 2010 uudistettu verkkosivu ammottaa tyhjyyttään. Käytännössä sivustolla ei ole kuin lyhyt tiivistelmä yrityksen alasta ja anonyymi yhteydenottolomake. Tämä on erittäin epäilyttävää. Ja kun katsomme lainojen ominaisuuksia, huomaamme, että epäilykseen on toden totta syytä.

Hae tästä DFC Nordicin kertalainaa, tililuottoa tai luottokorttia!

Vippipalvelun lainat

Vippipalvelu.fi tarjoaa hyvin suppeaa valikoimaa lainatuotteita. Tuotteissa ei ole sen enempää lainasumman kuin maksuajankaan puolesta liki lainkaan liikkumavaraa. Myös hakuprosessi on alkukantainen ja kallis.

  • Lainojen hinnat liikkuvat välillä 50 – 500 euroa. Ensilainana myönnetään vain 50 euron suuruisia lainoja. Suuremmat vipit on varattu vanhoille asiakkaille.
  • Laina-aikavaihtoehtoja on kaksi: kaksi viikkoa tai yksi kuukausi. Kaikilla alle 400 euron lainoilla maksuaika on kaksi viikkoa. Vähintään 400 euron lainoilla maksuaika on yksi kuukausi.
  • Lainaa haetaan verkkohakemuksen ja tekstiviestin yhdistelmällä. Pakollisen tekstiviestin hinta on 5 euroa, paitsi Soneran ja Telefinlandin tapauksessa, jolloin viesti on maksuton.
  • Hakijan on oltava vähintään 18-vuotias.
  • Useamman samanaikaisen lainan hakeminen Vippipalvelulta ei ole mahdollista. Edellinen laina on ensin maksettava pois.
  • Jos asiakas antaa Vippipalvelulle virheellisiä tietoja, kuten puuttelliset osoitetiedot, lainasopimuksen mukaan Vippipalvelu voi veloittaa puuttuvien tietojen etsiskelemisestä 50 euroa tuntia kohden.

Lainojen hinnat

Seuraavassa taulukossa on Vippipalvelun lainojen hintoja. Hintoihin on laskettu mukaan viiden euron hintainen pakollinen tekstiviesti.

 

14 vrk

1 kk

50 e

80 e

100 e

134 e

200 e

254 e

300 e

384 e

500 e

630 e

Vippipalvelu.fi on huijaus

Vippipalvelun lainat ovat jopa pikavipeiksi hillittömän kalliita. Normaalin 50 euron ja kahden viikon pikavipin tapauksessa takaisin koituisi maksettavaksi 60 – 65 euroa. Vippipalvelu.fi sen sijaan veloittaa 75 euroa ja vielä lisäksi viisi euroa tekstiviestistä. Isompien lainojen kohdalla hinnat ovat lähempänä vippimarkkinoiden keskiarvoa, mutta 50 euroa isompia lainoja ei tarjota kuin vanhoille asiakkaille. Tämäkin poikkeaa vippifirmojen yleisestä linjasta.

Ensiasiakkaat pakotetaan siis ottamaan täysin ylihintaista minivippiä ennen kuin he pääsevät nauttimaan miltei kilpailukykyisistä isommista lainoista. Kyseessä on puhdas huijaus. Kuluttajan kannattaa kiertää Vippipalvelu.fi kaukaa.